Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Használd a Vízöntő Kék Hold erejét

Az ősi gyógyítók tanításai

2015. július 31. - Andrea Lung

full-moon-juarez-mexico.jpgHa valakit megkérdezel, mennyi teliholdat láthatunk egy évben a Földről, összehúzott homlokkal mondja majd neked, hogy minden hónapban egyet, vagyis tizenkettőt. Pedig a válasz nem egyértelmű, mert vannak olyan évek, mint amilyen a 2015-ös év is, amikor bizony tizenháromszor láthatsz az égen teliholdat. Vagyis az ilyen esztendőkben – amelyek mintegy háromévente fordulnak elő – az egyik hónapban kétszer is van telihold. Ezt nevezik "Kék Holdnak". Ma este láthatjuk a második teliholdunkat 2015. júliusában, melyet a Vízöntő Kék Holdjaként tartanak számon. Igaz, hogy még csak a hetedik hónap végét tapossuk, mégis ez lesz a nyolcadik teliholdunk ebben az évben.
A Kék Hold a holdhónapok hosszára és a kalendárium felosztására vonatkozó logikus számításokat követően ma már csak naptári események számít és nem tulajdonítanak neki természettudományos jelentőséget sem. Nem a színe miatt kapta a nevét, így nem változik kékre, hiszen ilyesmi csak akkor fordul elő, ha a nagyobb vulkánkitörést követően hatalmas mennyiségű hamu éri el Földünk légkörének tetejét.

13-conclusion-of-bukha-noyon-shaman-ceremony-670.jpgEnnek ellenére számos spirituális, ősi gyógyító ceremónia kapcsolódik a jelenséghez – hazánkban és világszerte is, elsősorban a sámán vagy táltos gyógyítók között. A sámánok és táltosok évezredek óta közvetítettek a láthatatlan világok és az ember között, hogy meg tudják oldani azokat a problémákat, melyre az emberek saját eszközeikkel nem képesek. Nem csak arra keresték a választ, hol lehet majd elejteni a vadat, de még ma is aktív lelki segítői a különböző kultúrák közösségeinek.
A Kék holdról azt tartják, hogy ilyenkor három napig kinyílnak a kapuk az ég felé, tehát három napig lehet a gyógyító intuíciókhoz hozzáférni. Anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, nézzük meg a jelenség egyes elemeit, hogy te is el tudj kalandozni a Holddal egy kicsit másképpen ma éjjel, talán találsz majd egészen váratlan válaszokat a helyzetedre, ha kicsit befelé figyelsz.

  • A kék
    A kék színhez eleve nagyon sok intuitív dolgot kötnek a régi hiedlemek és a mai modern pszichológia is bebizonyította, hogy a kék a gyógyítással, a békével, a védelemmel, a nyugalommal kapcsolódik össze. A sámánok a kékhez a szerencsét, a lezáródott kommunikációk megnyitását, a spirituális inspirációt kötötték. Vagyis ezek szerint, most olyan inspirációk, megérzések ideje jött el, melyek megnyugvást hoznak.
  • A Hold
    A hold a női oldal, a női energiák, a teremtés szimbóluma. Az ősi gyógyítók szerint, most megtermékenyülhetünk azokkal a megoldásokkal, melyeket régóta keresünk. Megfoganhatnak bennünk azok a gondolatok, melyek elősegítik a leghőbb vágyaink, szívünk rejtett kívánságainak megvalósulását, hogy a tehetség, a kreativitás és a képességek kivirágozzanak.
  • A Vízöntő
    A Vízöntő megvilágítja a lelked érzékenyebb oldalát, fellebbenti a fátylat arról, amire vágysz, amiről álmodozol, és a víz jelképével mozgásba hozza a megrekedt dolgokat.

Vagyis ez a Vízöntő Kék Hold arra kínál majd lehetőséget az ősi gyógyítók szerint, hogy észrevegyük, tudatosítsuk és elfogadjuk azt, amit valójában érzünk és ezáltal tisztábban lássuk a helyzetünket. Ahelyett, hogy félnél felvállalni azt, aki vagy, vagy azt, amit érzel, most lehetőséged lesz áttörni a félelemből épített falakat, utakat, kapcsolatokat, melyek már nem szolgálnak téged. Búcsúzz el, fogadj be új gondolatokat, termékenyülj meg új vágyaiddal!

(Képek: Pinterest)


Fontos! A lelekgondolat.blog.hu független bármely politikai vagy vallási nézettől, és tevékenységével sem kíván semmilyen konkrét politikai vagy vallási szervezetet támogatni. A mai jelenségek emberi és szociálpszichológiai oldalára hívja fel a figyelmet. A blogbejegyzésekhez hozzáfűzött kommentek nem a lelekgondolat.blog.hu nézeteit tükrözik. Bloggereink a posztokat támogató szándékkal írják, de a hozzászólásokat nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Ezért kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! A szélsőséges megnyilvánulásokat moderáljuk!

Kérlek, tartsd be a Jogi és adatvédelmi szabályzatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr717667650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása