Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Menni vagy maradni?

Valójában hamarabb szakítunk, mint azt kimondanánk

2016. június 21. - Andrea Lung

screaming_couple_1610.jpg
Már régen elindulhattál haza a munkából, de nem teszed. Már régen el kellett volna indulnod a moziba, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy elindulj. Már régen fent vagy, de inkább úgy teszel még, hogy alszol, csak ne kelljen beszélgetni. Már naponta kétszer mész edzeni inkább, csak ne kelljen otthon lenned. Ismerős a helyzet?

Szakítani nem könnyű. Ezer oka van annak, miért ragadunk bele egy nem működő kapcsolatban. Millió érv a maradás, kemény tények a szakítás mellett. Nem szabad az első nehézségnél bedobni a törölközőt, de vannak komoly jelek, melyeket egy idő után nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Az a testi-lelki ár, amit a boldogtalan megszokásért fizetsz nagyon magas. Szívdobogás, gyomorideg, hányinger. Lehet, hogy kerekre eszed magad vagy elfogysz teljesen. Elfogy a levegő, nincsenek színek, nem érint meg semmi, és nem érhet el senki sem. Érzelmileg elérhetetlenné válsz önmagad és a társad számára is. Eltűnnek a boldog pillanatok, beszürkül a világ. Bezárkózol az élet elől, hogy aztán addig feszegesd a ketreced, amíg az valahogyan váratlanul szét nem robban vagy csendesen össze nem omlik. Sokan, sokáig maradnak boldogtalanok, akkor is, ha ezer intő jelet kapnak a kapcsolatukban arról, hogy ideje tovább lépni. Ha azért olvasod most ezt az írást, hogy megtudd mik ezek a jelek, akkor ez az első piros zászló a számodra. Ha minden rendben lenne, nem keresnél ilyen válaszokat....Persze vigasztalhatod magad, hogy ez a kapcsolat még mindig jobb, mint a semmi, de akkor ezt könyveld el a másodiknak. Ha pedig gyakran kapod azon magad, hogy elgondolkozol, vajon milyen lenne a világod a társad nélkül, milyen más opciókat hordozhat az Univerzum neked, és hogyan boldogulnál egymagad, akkor már a harmadik intő jelnél jársz. Ha csak kivársz kényelemből, amíg nem jön az igazi, tedd zsebre a negyediket. Nem érdemes kifogásokat gyártani tudatos életvezetés helyett, akkor is, ha érzelmi dolgokban nehezen mozdulnak sokszor a malmok. Visszanézve, ritkán éri meg.

A tested elsőként jelez
Ott kezdődik, hogy nem kívánod a másikat, nincs testiség, nem akarod megsimogatni. Mennek a napok, nem értek egymáshoz, elmaradnak az esti puszik, elmarad a harcok után a békét hozó szeretkezés is. Vagy ha nem is marad el, nem hoz sem békét, se kielégülést. Nem tartod vonzónak, nem szereted már az illatát. Látod benne a barátodat, de a férfit vagy a nőt már nem. Ilyenkor kerülöd a másikat. Elhúzódsz az ölelésből, inkább a tv előtt alszol, csak ne kelljen kiskifli-nagykifli helyett megfagyni a kihűlt ágyban. Az is előfordul, hogy nincs semmi más csak szex. Ha a kapcsolatban nem marad más csak a testiség, bár sokan összekeverik a testi vonzalmat az érzelmi kapcsolódással, hiányzik a valódi lelki összefonódás. Anélkül pedig nem lehet hosszú távon boldog egy kapcsolat.

Felborult fontossági sorrend
Amikor inkább töltöd a hobbiddal, gyerekeiddel, barátaiddal az idődet, amikor szinte már soha nem vagytok kettesben, mert kellenek a töltelék emberek, hogy ne üvölts a benned egyre növekvő hiánytól, akkor érdemes elgondolkoni azon, vajon mi elől futsz. Ha terhessé vagy érdektelenné válnak a közös programok, ha az egyik folyamatosan behúzza a féket az intimitás előtt, míg a másik kétségbeesve próbál közel férkőzni az érzelmileg elérhetetlen emberhez, jobb elengedni a gyeplőt. Ha az egyik élni akar, a másik meg elköteleződni, nehéz lesz a közös nevezőt megtalálni, hiszen a vágyak homlokegyenest más irányba mutatnak. Ha folyamatosan féltékenykedni kell az egyik félnek, ha mindig titkokat sejt az ember, nem bízhat meg a másikban és ezért folyamatosan bizonytalan, soha nem fog érzelmi biztonságra lelni abban a kapcsolatban.

Nincs előre, csak hátra
Intő jel, ha a kapcsolat nem halad előre egy egészséges mederben. Ha nem fejlődik egy szinten túl, mert nincsenek közös álmok és nem harmonizálnak a célok sem. Ha nincsenek közös értékek, ha egyre inkább zavaróvá vagy egyenesen közönyössé válnak a másik megnyilvánulásai, komolyan el kell gondolkozni azon, érdemes-e. Ha a felek nem válnak egyformán nyitottá egymás felé idővel, nem tudnak a másik világnézetével, vágyaival azonosulni vagy legalább támogatva elfogadni azt, nehezen lehet kézenfogva menni előre. Akkor is ugyenez a helyzet, ha mindennaposak a konfliktusok, a szakítások rendszeressé válnak, és már nem is tudjuk éppen miért nem beszélünk vagy éppen ordibálunk egymással. Hagyjd magad mögött ezt az önpusztító köröket, mert csak körbe-körbe tudsz szaladni, előre nem. Ha már azon sem tudtok megegyezni, hogy mi legyen a vacsora, hogyan lehetne közös alapot találni egy élethez?

Egy biztos, senki sem döntheti el, meddig maradsz egy kapcsolatban. Csak te és a társad. De ne felejtsd el, ha te nem vagy boldog, ha benned megszületett egy szünni nem akaró hiány és a avágy valami újra, valószínűleg a másik is így érez. Akkor is, ha nincs tudtában ennek, vagy nem látja ezt tisztán, esetleg nem vallja be magának. Ha nincs közös erőfesztítés a problémák megoldására, ha nem beszéltek róla és a beszélgetéseket nem követi valamilyen folyamatosan növekvő pozitív változás, nem fog mozdulni a helyzet. Nem érdemes hazudnod magadnak, mert csak az időd megy el, és elveszed a lehetőséget mind a kettőtöktől, hogy valódi boldogságra találjatok. Szakítani mindig fájdalmas, nehéz hátrahagyni azt, amit már ismerünk az ismeretlenért. Legyen az anyagi biztonság, a kapcsolathoz fűződő emlékek, de sokszor mégis ez a legjobb megoldás. A párkapcsolat egy olyan szekér, amit két embernek kell hajtani. Nem one man show. Ha úgy érzed már régóta egyedül ülsz rajta, talán ideje leszállnod róla.

 

Kérlek, tartsd be a Jogi és adatvédelmi szabályzatunkat!

Szerző: Lung Andrea
További írások a szerzőtől: Lélekgondolat
Facebookon is követheted Andrea hivatalos oldalát


Fontos! A Lelekgondolat.blog.hu független bármely politikai vagy vallási nézettől, és tevékenységével sem kíván semmilyen konkrét politikai vagy vallási szervezetet támogatni. A blogbejegyzésekhez hozzáfűzött kommentek nem aLelekgondolat.blog.hu nézeteit tükrözik. Bloggereink a posztokat segítő szándékkal írják, de a hozzászólásokat nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Ezért kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! A szélsőséges megnyilvánulásokat moderáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr258827020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása