Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Vigasztalható-e a vigasztalhatatlan?

2015. július 30. - Andrea Lung

alomkicsi.jpgA szeretetnek felül kell tudnia írni a gyász taszító erejét. Ha nem, akkor a gyász utáni élet fogja felülírnia a kapcsolatokat. Tegyél most ellene! Az erről szóló írás az Everrip megbízásából készült, és az engeddel.blog.hu oldalon jelent meg. Fogadjátok szeretettel!

Szokták mondani, hogy egy haláleset nem megváltoztatja az embereket, hanem megmutatja az igazi arcukat, ami fellebbenti a fátylat arról is, igazából milyen a kapcsolatod az adott személlyel. Ezért van az, hogy a halál nem csak a gyászolók életét rendezi át végérvényesen, de nagyon sokszor a hátramaradottak baráti, rokoni kapcsolatait is. Nem szükséges, hogy anyagi dolgok játszanak szerepet a kapcsolatok megromlásában, sokszor sokkal erőteljesebb érzelmi okok állnak a háttérben, melyek aztán a gyászidő elteltével sem fakulnak. Amikor valaki elmegy, nem gondolunk arra, hogy esetleg a gyászoló egyedül van a fájdalmával, mert meg sem fordul talán a fejünkben, hogy ez lehetséges. Sokszor nem akarunk ostobaságot mondani, ezért inkább nem mondunk semmit. Sokszor nem érezzük, hogy ott lenne a helyünk a másik mellett. Vagy ha igen, és még sem teszünk lépéseket, akkor idővel valószínűleg szembesülni fogunk a gyászoló csalódottságával. Mert az ilyet a gyászoló cserbenhagyásként élheti meg, még akkor is, ha neked nem ez volt a szándékod. Igazából senkitől sem lehet elvárni, hogy támasz legyen a nehéz időkben, hiszen ennek szívből jövő, belső indíttatásból született gesztusnak kell lennie. Ennek ellenére a gyászolók érzelmi kapcsolataikra alapozva várják a segítő, támogató megnyilvánulásokat, hiszen bennük bíznak, velük mernek sírni, nekik mernek megnyílni. A bizalmas kapcsolataikat jelentő emberektől várják, hogy felfogják őket ebben a törékeny állapotban. Sok gyászoló mondja el utána, hogy mennyire haragszik vagy dühös néhány emberre, hogy csalódott másokban, hogy úgy érzi, cserben hagyták, hogy nem hallgatták meg a fájdalmát.

Nézzük, mit ne tegyél, ha gyászol egy hozzád közel álló ember, hogy te ne kerülj ilyen helyzetbe! Az írást itt tudjátok tovább olvasni >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr287657588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása