Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Köszöntő

Gyere, beszélgessünk!

2015. május 31. - Andrea Lung

Szeretettel üdvözöllek Lélekgondolatban és virtuálisan is a blogon! 

img_1188.jpgA Lélekgondolat azért jött létre, hogy beszélgessünk az élet dolgairól. Egyszerűen és őszintén, amennyire csak lehet. Az ötlet akkor merült fel bennem, amikor megjelent néhány írás az Everrip (http://engeddel.blog.hu) gondozásában és számos levelet, visszajelzést, kérdést kaptunk, melyek megválaszolására sajnos ott nem volt lehetőség. Ennek fényében a Lélekgondolat elsődleges szándéka, hogy a lelki iránytűd legyen azokban a pillanatokban, amikor nem tudod merre tovább a lehetséges utakon. Egy térkép, mely segít neked eligazodni a lelkedben. Soha nem fog tudni kész válaszokkal szolgálni neked, de talán adhat egy új perspektívát, hogy átlendítsen egy adott holtponton. 

A Lélekgondolat nem szakembereknek szól, nem oktatási füzet. Nem tudományos céllal született. Nem célja a napi politikai események megvitatása. A modern pszichológiát és lélektudományokat segítségül hívva próbálja emberközelibbé, érthetőbbé tenni a hétköznapi megéléseket. Szól mindenkinek, aki szeretné megérteni jobban önmagát és a környezetét, miközben szorgalmasan keresi a saját válaszait az élet dolgaira. Ahhoz szeretne segítséget nyújtani, hogy nyitott szemmel járj. Hogy ítélkezés helyett, inkább valahogy megtanulj figyelni a másikra. Hogy ne nem menj el szó nélkül az élet apró örömei, néha fájdalmas pillanatai, meghatározó mozzanatai mellett. Hogy megélhesd ezeket a helyzeteket tudatosan és őszintén. Hogy észrevedd mit kell megtanulnod belőle. Hogy megértsd, ebben az élet nevű csodában most és itt, te és én, mi mindannyian együtt vagyunk, és igen, mások is járnak a te kitaposott cipődben. Nem vagy egyedül. Hogy megtanuld kimondani, ami fáj és kinyújtani mások felé a kezed.

A Lélekgondolat több szeretne lenni, mint egy egyirányú monológ. Inkább egy virtuális kézfogást, egy hiánypótló közösségi hálót szeretne formálni, ahol meghallgatjuk egymást és ahol te is mesélhetsz.... Ahol tanulhatunk mindannyian. Egymástól, az életről, és arról mitől vagyunk mi emberek néha olyan megfejthetetlenül bonyolultak, sokszor olyan mérhetetlenül elérhetetlenek másoknak vagy olyan megmagyarázhatatlanul közel egymáshoz. Ahol olyanról is szó van, amiről már régen nem beszél senki. Egy olyan közösség, ahol úgy döngetünk tabukat, hogy még emberközelibbek legyenek. Beszélünk majd fájdalomról, az élet nehézségeiről, az örömteli dolgokról, abban a hitben, hogy a holnap mindig tartogat megoldásokat és hogy semmi sem történik ok nélkül velünk.

Gyere beszélgessünk!
Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr347506014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása