Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Mit csinálnál, ha a pénz nem számítana?

2015. augusztus 30. - Andrea Lung

Gondolkoztál már azon, mi lett volna, ha te választhattál volna magadnak szabadon foglalkozást a szüleid helyett? Vagy olyan szerencsés vagy, hogy azt a hivatást választhattad, amit mindig is szerettél volna?
Remélem, igen!

De mégis, feltetted már magadnak a kérdést, hogy ha nem számítana a pénz, de egyáltalán semmit sem jelentene, akkor mi lennél? Jól fizetett, stresszes ügyvéd vagy üzletasszonykodás helyett állatidomár vagy karibi kalóz? Mi lennél, ha nem számítana a pozíció, mely több pénzzel jár, nagyobb társadalmi megbecsüléssel? Esetleg ugyanúgy szobafestő és mázoló, ápolónő, orvos vagy tanár mint most?

Belül igazából mindannyian tudjuk, hogy valóban boldoggá tesz-e minket a munkánk. Akkor is, ha nem valljuk be másnak, és sokszor magunknak sem. Amikor olyan munkánk van, amit szeretünk, akkor a napi teendő érdekes játékká válik nyomasztó kötelesség helyett. Ha szeretjük azt, amivel a napunk legnagyobb részét töltjük, lassan nem csupán a mesterévé válunk ennek a tevékenységnek, de boldogabbak is leszünk, hiszen felszabadultabban élhetünk, könnyebben válunk sikeressé, zökkenőmentesen haladunk előre.

Tedd fel magadnak tehát te is a kérdést! Játssz el a gondolattal! Mit csinálnál, ha a pénz nem számítana?

Alan Watts 1915-ben született brit filozófus, író, teológus, a keleti filozófia egyik legismertebb tanítója a "nyugati" kultúrában.1973-ban bekövetkezett haláláig több mint 25 könyvet és számos cikket írt vallási témákban, egy ideig pap is volt. Szerinte a buddhizmus inkább a pszichoterápia eszköze, vagy annak részeként tanítandó tudás, mint egy vallási irányzat. Tanításai máig népszerűek, noha nem könnyen érthető, instant gondolatokat osztott meg hallgatóival. Watts szerint úgy érdemes élni és dolgozni, mintha a pénz nem lenne akadály. Mert ha racionális alapon próbál az ember pályát vagy munkát választani, annak alapján, hogy miből lehet megélni, ahelyett, hogy mit szeretne csinálni, nem fogja örömét lelni benne. Csak a saját túlélésére fog koncentrálni, melynek következtében az ember aztán beleragad a tartós boldogtalanságba, és elvesztegeti az idejét. Miközben még a gyerekeit is megtanítja erre az értelmetlen gondolkodásra.

Gondolkodj most néhány percig vele! Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan bújnak majd elő a legőszintébb vágyaid!

 


Kérlek, tartsd be a Jogi és adatvédelmi szabályzatunkat!

andrealung139165ff.jpgSzerző: Lung Andrea
További írások a szerzőtől: Lélekgondolat
Facebookon is követheted Andrea hivatalos oldalát


Fontos! A Lelekgondolat.blog.hu független bármely politikai vagy vallási nézettől, és tevékenységével sem kíván semmilyen konkrét politikai vagy vallási szervezetet támogatni. A blogbejegyzésekhez hozzáfűzött kommentek nem a Lelekgondolat.blog.hu nézeteit tükrözik. Bloggereink a posztokat segítő szándékkal írják, de a hozzászólásokat nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Ezért kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! A szélsőséges megnyilvánulásokat moderáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr487745592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása