Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Lélekgondolat

Adj hálát, hogy boldogabb legyen az életed!

2015. november 26. - Andrea Lung

thanksgiving-day-us-2-1.jpg

"Hálaadás", avagy Thanksgiving. Egy keresztény gesztus, amit 1863-ban Abraham Lincoln tett hivatalos ünneppé Amerikában. A legenda szerint, ezen a napon a leigázott bennszülötteket is megajándékozták, azon igyekezve, hogy békésebben élhessenek együtt az Új Kontinensen. Egyben hálát adva a Teremtőnek, az új hazáért, a termésért, az életükért és azért, hogy a jövő évben is rajtuk tartja majd vigyázó szemeit.

A magam részéről jobbnak tartanám, ha ez az ünnep szivárgott volna szét a világban, a Halloween helyett, de ízlések és pofonok. Noha fontosnak tartom, hogy megőrizzük a saját hagyományainkat, mégis el kell mondanom, hogy nagyon szeretem ezt az ünnepet és a mögöttes tartalmát. Akkor is, ha más kultúrákban nem tartják ebben a formában számon. Leginkább azért, mert a hála, és annak valamilyen formában történő adása, azaz a hálaadás képessége nagyon fontos dolog. Most nem az asztal alatt, zsebbe csúsztatott és forintosított hálára kell gondolni, mert ugyan az is igen elterjedt jelenség, de annak az üzleti egyességnek vagy egy szolgáltatás után "járó" részesedésnek valójában a hálához sok köze nincsen.

A hála tiszta formájában egy olyan pozitív jelenség, mely nagyon sokat tehet az egészségedért, emberi kapcsolataidért és a boldogságodért is. Annál is inkább, mivel a hála nagyon komoly szerepet tölt be az emberi kapcsolatokban, a lelki béke megtalálásában, így a pszichológiában is. Ha sikerül kicsit pozitívabban gondolkoznod a mindennapokban a hála segítségével, akkor nagy valószínűséggel, nagyon sok pozitív dolog vesz majd körül az élet legtöbb területén:

-- Erősíti az emberi kapcsolataidat, hiszen a másik tudni fogja, hogy értékeled a jelenlétét, az elért sikereit, a boldogságát. A hála legnagyobb hozománya a pozitív, kölcsönös és őszinte elismerésen alapuló kapcsolat, mely nagyban hozzájárul a lelki és testi egészségedhez. Jobban alszol majd, nyugodtabb és energikusabb leszel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, amikor a hálát emlegetjük. Hálát gyakorolni, meglátni a jó dolgokat és köszönetet mondani, akár apró pici jó dolgokért, mindennapjaid szerves része is lehet. Milyen jó például egy jó parkolóhelyet megcsípni, ha rohansz valahova. Vagy egy kicsit nagyobb adag somlóit kapni, mint amire számítottál. Esetleg esténként arra gondolni, milyen hálás vagy, hogy ilyen okos a gyereked, vagy reggel, ha beülsz az autódba, hogy mennyire hálás vagy az életnek vagy magadnak, hogy ezt elérted.

-- Segíti a karriered haladását, hiszen azok az emberek, akik hálásak a munkájukért, gyorsabban és ügyesebben veszik az akadályokat. A hála segít neked az érzelmi nehézségeken és a stesszhelyzeteken is eredményesen átjutni. Elég, ha naponta csak egy olyan gesztust teszel, mely kifejezi mások iránti elismerésedet vagy köszöneted. Hidd el, rakétagyorsasággal nő majd a népszerűséged, a megbecsülésed és így a saját önértékelésed is, a piaci értékeddel együtt. Már csak azért is, mert a hála nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb irigységet tapasztalj magad körül és önmagadban is.

-- Ha megtanulsz hálát gyakorolni, meglátni a jó dolgokat, és köszönetet mondani akár apró pici jó dolgokért is, akkor megváltozik majd gondolkodásod is: nem csak önmagadra, az anyagi dolgokra és a nehézségekre fogsz figyelni. Azáltal, hogy optimistábban látod a világot, másokra is figyelsz majd és sokkal több hited lesz a világban. A pozitív gondolkodás hatására javulnak az emberi kapcsolataid, egészségesebben, boldogabban formálódik a személyiséged, ezáltal pedig az életed is.

Adj a gyereknek egy puszit, öleld meg a kedvesed, akkor is, ha már ezer éve nem tetted, és mondd meg nekik, hogy mennyire értékeled őket. Ha jó feladatot kapsz a munkahelyeden, akkor fogadd örömmel. Minden főnököt motivál, ha a munkatársai elégedettek. A lényeg, hogy őszinte legyen a hálád és az is, ahogyan kifejezed.

A köszönöm, a légy szíves és a szívesen még mindig varázsigék. Használd őket bátran!
Nagyon fontos lenne, hogy legyen egy nap, amikor megállunk egy pillanatra és őszintén hálát adunk egymásért, az életünkért, mindenért, ami azzá tesz minket, akik vagyunk. Nem kell átvenni más kultúrák ünnepeit, hiszen meg tudod teremteni a sajátodat, ha akarod. Nem kell egy évben egyszer egy hatalmas pulykát tenni az asztalra, ha ez távol áll a kultúrádtól. Sokkal jobb minden nap ünnepelni egy kicsit a hálát, magadban és mások felé is.

(Illusztráció: Ferris - The first Thanksgiving)


Kérlek, tartsd be a Jogi és adatvédelmi szabályzatunkat!

andrealung139165ff.jpgSzerző: Lung Andrea
További írások a szerzőtől: Lélekgondolat
Facebookon is követheted Andrea hivatalos oldalát


Fontos! A Lelekgondolat.blog.hu független bármely politikai vagy vallási nézettől, és tevékenységével sem kíván semmilyen konkrét politikai vagy vallási szervezetet támogatni. A blogbejegyzésekhez hozzáfűzött kommentek nem a Lelekgondolat.blog.hu nézeteit tükrözik. Bloggereink a posztokat segítő szándékkal írják, de a hozzászólásokat nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Ezért kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! A szélsőséges megnyilvánulásokat moderáljuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr858116480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása