Lung Andrea oldala

Lélekgondolat

Könyvhét Dr.Philip Zimbardoval

2015. június 01. - Andrea Lung

Ne hagyjátok ki! 

Dr. Philip Zimbardo június 6-án, szombaton, de. 11-12-ig a Könyvhéten, a Vörösmarty téren az Ab Ovo Kiadó 14-es standjánál dedikálja A Lucifer-hatás című könyvét.

av175dvd_lg.jpg

A magam részérôl nagyon szeretnék egy dedikált könyvet Dr Zimbardotól. Ez kb olyan, mintha Bono írná alá a koncertjegyedet.... Biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül, azt hiszem sok pszichológia hallgató megjegyezte elsôre a nevét az egyetemen. Nagyon leegyszerûsítve, azt kutatja, milyen hatásokra lesznek a jók gonosszá. Az egykori Stanford professzor és az Amerikai Pszichológiai Szövetség elnöke, 1933-ban született és az 1971-es "börtön kísérletrôl" híresült el. Aki nem ismerné ezt a híres projektet, ahol egyetemi diákok kerültek rab illetve börtönôr szerepekbe, nézzen utána. Mondjuk itt: 

http://index.hu/tudomany/stan0118/

858971_5.jpg"A Lucifer-hatás végképp megváltoztatja, mit gondolunk, miért viselkedünk úgy, ahogy viselkedünk és miképp képes az ember a gonoszra. Korunk könyve, sokrétű, klasszikus alkotás, amely mesterien vegyíti az érzékeny személyes vizsgálódást, a briliáns szociálpszichológiai elemzést és az etikus magatartás iránti elkötelezettségét. Mitől lesznek a jó emberek egyszerre végtelenül kegyetlenné? Hogyan lehetséges, hogy bizonyos körülmények között teljesen normális emberek megkínoznak más, teljesen normális embereket? Ugye most arra gondolnak, ugyan kérem, én a légynek sem tudnék ártani, nincs az a helyzet amiben... Vagy mégis lehetséges lenne? Philipp Zimbardo szociálpszichológus nevét a stanfordi börtönkísérlet tette ismertté, s ez a kísérlet késztette őt arra, hogy feltegye azt a kérdést, mely tudományos pályája során mindvégig foglalkoztatta: Mitől válnak teljesen hétköznapi, normális emberek váratlanul kegyetlenné? Hogyan fordulhat elő, hogy bizonyos körülmények között teljesen normális, hétköznapi emberek megkínozzák, akár meg is ölik a nekik mit sem ártó, teljesen hétköznapi embertársaikat? A legtöbben azt mondanánk, velem ez nem történhet meg, én soha nem ártanék senkinek. Zimbardo professzor a történelemből, saját úttörő kutatásaiból vett példák hosszú során keresztül bebizonyítja, hogy a helyzeti erőviszonyok és a csoportdinamika hatására miként változhatnak addig tisztességes, feddhetetlen nők és férfiak szörnyeteggé." (Libri ajánló)

Extra jó hír, hogy a könyv kedvezményes áron, 3000 Ft-ért kapható a helyszínen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgondolat.blog.hu/api/trackback/id/tr127508228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.